TIM KNOL & THE BLUE GRASS BOOGIEMEN – HAPPY HOUR

De Nederlandse zanger en songschrijver Tim Knol viert in september 2019 zijn 30e verjaardag en mede daarom wou hij op muzikaal vlak nu eens een heel andere richting inslaan dan zijn gebruikelijke folkrock- en rootsrockliedjes waarvoor hij tot nu toe inspiratie vond bij muzikale voorbeelden als Neil Young, Gram Parsons, Jeff Tweedy (‘Wilco’) en Ryan Adams. Als soloartiest debuteerde hij in 2010 met het album “Tim Knol” waarmee hij zich als singer-songwriter kwam voorstellen aan het Nederlandse publiek. Daarna volgden nog drie andere soloplaten met “Days” uit 2011, “Soldier On” in 2013 en “Cut The Wire” in 2018 waarop hij meer songs in Americana-stijl presenteerde.

Die heel andere muzikale richting waarvoor Tim Knol nu opteerde is gebaseerd op zijn grote voorliefde voor bluegrass-muziek. Voor zijn nieuwste album “Happy Hour” heeft hij dan ook gekozen voor een samenwerking met de ‘Blue Grass Boogiemen’, een Nederlands collectief uit Utrecht van vier muzikanten die al sinds meer dan 25 jaar hun liefde voor bluegrass uitzingen tijdens hun vele energieke liveoptredens in eigen land, maar ook in andere Europese landen en zelfs in Amerika.

Robert-Jan Kanis (zang en gitaar), Arnold Lasseur (zang, mandoline, gitaar, viool en dobro), Aart Schroevers (zang en contrabas) en Bart van Strien (zang, banjo, mondharmonica enviool) brachten als bluegrassband zelf vier albums uit en voegen daar met het samen met Tim Knol opgenomen “Happy Hour’ een vijfde exemplaar aan toe. Het schrijven van de twaalf nummers die op dit album staan was in handen van Tim Knol en Arnold Lasseur en de opname van de plaat gebeurde in de studio van Tim Knol in zijn woonplaats Hoorn.

De basis van de nummers die voor ‘Happy Hour’ werden gecomponeerd ligt in de Amerikaanse bluegrassmuziek uit het begin van de 20e eeuw, zo’n honderd jaar geleden dus. Met albumopener en eerste single “Crying Shame” wordt er al meteen uitbundig afgetrapt en eigenlijk gaat dat gedurende de hele plaat zo verder via songs als “That Song About The Willow Garden”, “Watching Pain Go Wry”, “Lies And Alibis”, “Pain In My Heart” en “In Your Arms To Stay”.

De rustpunten in de tracklijst van deze bluegrassplaat worden gevormd door enkele ballads via de mooie albumtiteltrack “Happy Hour”, “Far From Me Now” en de leuke slotsong “Through The Nights, Through The Days”. ‘Tim Knol & Blue Grass Boogiemen’ gaan deze muzikale samenwerking ook live promoten via meerdere optredens in Nederlandse concertzalen (zie agenda). Hoe dit allemaal klinkt kunt u intussen zelf al eens beluisteren via de bijgaande video waar ze een live gespeelde uitvoering brengen van de song “The Deep Dark Woods” uit deze cd.

(valsam)

 

11 mei 2019: Amstelkerk, Amsterdam
24 mei 2019: Klomppop, Ovezande
25 mei 2019: Sniester, Den Haag
20 juli 2019: Zwarte Cross, Lichtenvoorde
25 augustus 2019: Terug Naar Tiengemeten, Tiengemeten
12 oktober 2019: De Eisseshof, Niehove
18 oktober 2019: ’t Beest, Goes
26 oktober 2019: FLUOR, Amersfoort
27 oktober 2019: De Amer, Amen
30 oktober 2019: TivoliVredenburg, Utrecht
1 november 2019: De Meester, Almere

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: I Love My Label

video